Public House Selväpyy

Tapahtumat

 • 6.2.2018 Tiistai | Viikko 06

  Jackie Venson (USA)

  Selvä Pyyn loistavat livekeikat jatkuvat (kyllä tämä on itsekehua)

  Jackie Venson on texasilainen blueskitaristi, laulaja ja lauluntekijä.
  Venson jatkaa Austinin kaupungin ylväitä bluesperinteitä, tunnetaanhan kaupunki bluesin mekkana. Vaikka Austinissa artistien välinen kilpailu on kovaa, Venson on nuoruudestaan huolimatta erottunut joukosta. Vensonin tulevasta vuodesta 2018 odotetaan hänen läpimurtovuotta. Takana on mm. mittava kiertue tämänhetken kuumimman bluestähden Gary Clark Jr. ja Jackiesta povataankin seuraavaa suurempaa bluestähteä.

  http://jackievenson.com/

  Liput 8€, ypassilla 5€


 • 20.1.2018 Lauantai | Viikko 03

  Petteri Sariola

  Kitaravirtuoosi Petteri Sariola Pyyssä la 20.1. Keikka alkaa n. 21.00. Liput 8€

  Tervetuloa!

 • 12.1.2018 Perjantai | Viikko 02

  Surf´n Burlesque eli Rikita Rebella & The Botherers

  Surffia ja burleskia yhdistettynä! Perjantai 12.10 n. 22.00, Liput 8€

 • 10.1.2018 Keskiviikko | Viikko 02

  Jallu Pesonen & Hengenheimo

  Kyseessä siis Janne ja Pasi Uniklubista. Duo soittaa omia ja laina kipaleita suomeksi ja eglanniksi. Keikka alkaa n. 21.30. Liput 5€ Tervetuloa!

 • 30.12.2017 Lauantai | Viikko 52

  Viinamäki & Kumppanit

  Mm. Knucklebone Oscarissa ja Kings of Moonshinessa vaikuttava kitaristi/laulaja/musiikin sekatyömies  Jarkko  Viinamäki Selvä Pyyssä keikalla 30.12. Lavalle saadaan myös vierailijoita. Liput 5€. Keikka alkaa n.21.00

 • 29.12.2017 Perjantai | Viikko 52

  Sakari Juntura

  Sakari Juntura on helsinkiläinen laulaja-lauluntekijä, joka on 

  julkaissut 2 singleä. Junturan kappaleissa tarttuvat popmelodiat yhdistyvät tarinoihin kesäisistä rantakallioista aina ajankohtaisiin ilmiöihin. Kappaleiden tekstit kumpuavat pienistä ja isoista asioista, joiden keskellä elämme. Sovituksissa voi kuulla Junturan taustan klassisena sellistinä sekä vaikutteita suomalaisesta ja ulkomaalaisesta kitaravetoisesta pop-musiikista. Kappaleiden ytimessä on kuitenkin mies ja kitara.

  Keikka alkaa n. 21.00. Vapaa pääsy!

 • 27.12.2017 Keskiviikko | Viikko 52

  The Meänland

  Folk-reggae –bändi The Meänland luo enimmäkseen suomen- ja meänkielistä takatahtipoljentoa, jonka ainutlaatuisuus syntyy oivaltavista sanoituksista, rennosta rytmistä ja tinkimättömästä musikaalisuudesta. Musiikissa liikutaan vaihtelevasti humoristisissa, henkevissä, kantaaottavissa ja poliittisissa tunnelmissa. Folk-rekki-pänti The Meänland luopii päänänsä suomen- ja meänkielistä takatahtipoljentoa, jonka yniikit piirtheet tuleva keksheliäistä sanotuksista, rennosta rytmistä ja tinkimättömästä mysikhalitheetistä. Mysiikissä liikuthaan vuoron perhään hymuristisissä, henkevissä, kannanottavissa ja puliittisissa tunnelmissa.

  keikka alkaa n. 21.30. Liput 8€

 • 26.12.2017 Tiistai | Viikko 52

  J.A. MÄKI & OSSIAN MARTTALA

  Radiopuhelimien ja Zacharius Carls Groupin laulajien duo. Keikalla kuullaan molempien bändien musaa. Liput 5€. Keikka alkaa n.21.00.

 • 21.12.2017 Torstai | Viikko 51

  Stage Addicts 21.12. & 22.12.

  Stage Addicts on akustista poppia ja rokkia soittava duo Oulusta. 

  Esitettävä musiikki nojaa lepposten kitarointien sekä yksi- että kaksiäänisten laulumelodioden varaan, ja biisilista sisältää niin tunnettuja kuin hieman tuntemattomampiakin kappaleita eri vuosikymmeniltä. Keikat molempina päivinä alkaa n. 21.30. Vapaa Pääsy1

 • 16.12.2017 Lauantai | Viikko 50

  Selvä Pyyn ja 7 Fells Hostellin yhteiset pikkujoulubileet!

  Livemusasta vastaa Suistamon Sähkö. 

  Suistamon Sähkö tanssittaa, äkkilähtö rajan taa! Suistamon Sähkö  on ensimmäisen keikkavuotensa 2016 aikana valloittanut kotimaisia areenoita, tanssittanut transsiin ja yltänyt debyyttialbumillaan World Music Charts Europe -listalle. Yhtye soittaa uutta karjalaista tanssimusiikkia työkaluinaan koneet, venäläinen leikkihaitari, lauluvoima ja rap. Suistamon Sähkö on lantionpohjassa tuntuvaa elektromusiikkia, yhteisöllistä liikettä sekä helposti hoilattavia laulumelodioita. Laulujen inspiraationa toimivat Karjalan matkat ja kuoppaiset tiet, kyläkartat, vesivoimalaitokset ja jauhavat myllyt sekä rahisevat arkistonauhat.

  "Suistamon Sähkö tulee olemaan yksi merkittävimmistä tulevaisuuden suunnannäyttäjistä karjalaisen kansanelektron saralla, joten mikäli mielii olla mukana fanittamassa bändiä kulttimaineeseen ennen kuin valtavirta sotkee kuviot, kannattaa seurata laivaamme jo nyt"

  Suistamon Sähkö Anne-Mari Kivimäki Notka-haitari, 5-rivinen haitari, laulu Eero Grundström koneet, laulu Reetta-Kaisa Iles laulu, esitanssi Tuomas Juntunen laulu, esitanssi

  Lisää infoa tapahtumasta myöhemmin!

 • 13.12.2017 Keskiviikko | Viikko 50

  Alice Carreri & Olli Estola Band

  Alice Carreri, laulu

  Italialais-tanskalainen jazzlaulaja Alice Carreri (1981) on ollut osana Kööpenhaminan jazzyhteistöä jo usean vuoden ajan Hän on työskennellyn muun muassa Jacob Fischerin, Hans Ulrikin, Hugo Rasmussenin sekä Jacob Christoffersenin kanssa, sekä esiintynyt Tivoli Big Bandin solistina yhden kauden ajan. Hänen laajaan jazz-ohjelmistoonsa kuuluvat niin Billie Holidayn, Cole Porterin ja Kurt Weillin sävelmät kuin modernimmat tulkinnat mm. Black Keysin, The Raconteursin ja Janelle Monaen kappaleista.

  Olli Estola, rummut 

  Sami Leponiemi, saksofonit 

  Jukka Nurmela, kontrabasso 

  Heikki Ruokangas, kitara

  Keikka alkaa n. 21.00. Liput 10€

 • 9.12.2017 Lauantai | Viikko 49

  Mika Kuokkanen & Co

  Suomalaisen juurimusan monitaituri Pyyssä triona. Liput 5€. Keikka alkaa n. 21.00.

 • 7.12.2017 Torstai | Viikko 49

  Pepe Ahlqvist & Stumble Boys

  Suomibluesin legenda Pyyssä keikalla Stumble Boys bändin kanssa. Keikka alkaa n. 21.30. Liput 8€. Tervetuloa!

 • 18.11.2017 Lauantai | Viikko 46

  Naamiaiset!

  Launataina 18.11. perinteiset kyläjuhlat/naamiaiset. Ja perinteisesti livemusasta vastaa melkein omankylänbändi JAMS. Tapahtuma alkaa n. 21.00, live musa n. 22.15. Vapaa Pääsy! Tulehan rentoutumaan ennen sesongin alkua.

 • 27.9.2017 Keskiviikko | Viikko 39

  Entiset Nuoret

  Suositut Entiset nuoret Selvä Pyyssä.Tarjolla livemusaa 60,- 70- ja 80- luvuilta. Keikka alkaa n. 21.30.

  Liput 5€

 • 20.9.2017 Keskiviikko | Viikko 38

  A Aallon Rytmiorkesteri

  Viisi kultalevyä saavuttanut A Aallon Rytmiorkesteri Selvä Pyyssä
  Pubikeikalla. Pitkän hiljaiselon jälkeen 2014 lavoille palannut iskelmäbändi on nyt mahdollista nähdä Pyyn intiimissä ympäristössä.

  Liput 12€


 • 18.9.2017 Maanantai | Viikko 38

  Baltic Crossing 18.9. klo 16.00 & 19.9. klo 21.00

  Länsieurooppalaisia kansanmusiikkityylejä ennakkoluulottomasti ja humoristisesti lukuisiin muihin musiikillisiin vaikutteisiin yhdistelevä suomalais-tanskalais-englantilainen Baltic Crossing on vakiinnuttanut asemansa eurooppalaisella kansanmusiikkikentällä. Vuonna 2004 perustetun yhtyeen jäsenet ovat kukin alansa huippuja kotimaissaan: kaustislaislähtöiset multi-instrumentalistit Antti Järvelä ja Esko Järvelä tunnetaan Baltic Crossingin ohella mm. yhtyeistä Frigg, JPP ja Tsuumi Sound System. Englantilaisjäsenet Ian Stephenson ja Andy May opettavat Newcastlen yliopistolla Folk and Traditional Music BMus Honours -ohjelmassa sekä esiintyvät ympäri maailmaa useiden yhtyeidensä kanssa. Tanskalainen Kristian Bugge taas on moneen kertaan palkittu tanskalaisen perinnemusiikin taitaja, joka niin ikään vaikuttaa monessa eri kokoonpanossa.Yhtye on olemassaolonsa aikana julkaissut kolme levyä, joista viimeisimmän BBC Radio3 valitsi kuukauden levykseen heinäkuussa 2015. Talvikaudella 2010-2011 yhtye valittiin European Concert Hall Organisation (ECHO) Rising Stars -konserttisarjaan ensimmäisenä kansanmusiikkikokoonpanona. Konserttisarjaan valikoituu lahjakkaita nuoria artisteja ja kokoonpanoja kautta maailman, mutta lähes yksinomaan klassisen musiikin puolelta. Baltic Crossing esiintyi menestyksekkäästi 11:ssä Euroopan suurimpiin kuuluvista konserttitaloista, mm. Amsterdamin Concertgebouw, Vienna Konzerthaus, Ateenan Megaron, Sage Gateshead, Hamburg Laeiszhalle sekä Luxembourg Philharmonie. Baltic Crossing:Andy May - northumbrialainen säkkipilli, pianoIan Stephenson - kitara, 2-rivinen haitariKristian Bugge - viuluEsko Järvelä - viuluAntti Järvelä - mandoliini, kontrabasso

  Liput Ma 18.9. 5€ (alle 15v. ilmainen), ti 19.9. 8€.

  Ma keikka alkaa siis 16.00 ja ti 21.00

 • 15.9.2017 Perjantai | Viikko 37

  Mirkka

  Laulaja-lauluntekijä

  Mirkka Paajanen, artistinimeltään Mirkka, on tullut tutuksi lukuisten suomalaisten eturivin artistien kokoonpanoista niin laulajana, soittajana kuin biisintekijänäkin.

  Mm. Helsingin sanomissa sielukkaaksi ja juurevaksi kuvailtua Mirkkaa kiehtovat elämänmakuiset, oivaltavat ja tarkkanäköiset tarinat. Biiseissä kuljetaan rinnalla, etsitään ja vaihdetaan näkökulmia ja pyritään sanomaan ääneen se mikä helposti jää sanomatta tai mitä ei osaa pukea sanoiksi. Silti tai juuri sen tähden yleisö tuntuu tulleen liikutetuksi, kuulluksi ja lohdutetuksi kappaleiden myötä. Mirkan agenda laulajana ja lauluntekijänä on nähdä ja tulla nähdyksi.

  Musiikillisesti Mirkka ammentaa intiimistä ja tarinavetoisesta laulaja-lauluntekijäperinteestä johon yhdistyy sulavasti niin moderni maailma kuin lukuisat eksoottiset soittimet.

  Mirkan ensimmäinen soololevy ilmestyi 3.3 2017 ja kantaa nimeä ”Että muistaisit saman”. Levyn kappaleista kaikki on Mirkan käsialaa paitsi Me kaksi-kappaleen sanat Mirkka on tehnyt yhteistyössä Johanna Vikstenin kanssa.

  Mirkka Pyyssä pe 15.9. soolokeikalla. Keikka alkaa n21.00. Liput 5€

 • 12.9.2017 Tiistai | Viikko 37

  Entiset Nuoret

  Suositut Entiset nuoret Selvä Pyyssä.Tarjolla livemusaa 60,- 70- ja 80- luvuilta. Keikka alkaa n. 21.30.

  Liput 5€


 • 7.9.2017 Torstai | Viikko 36

  Ilja Teppo Yhteisö

  Ilja Teppo julkaisi ensimmäisen soololevynsä viime keväällä 2016. Kuusihenkinen
  kokoonpano esittää tunnelmallista suomenkielistä musiikkia, jossa tarinankerronnalla on suuri rooli. Ilja Teppo Yhteisössä soittavat nimiartistin lisäksi Neljästä Ruususta tutuksi tullut basisti Lade Laakkonen, jonka rytmitykityksen täydentää rumpali Antti Huuskonen. Kitarasankariosastolla kepittävät tuhansien keikkojen kokemuksella Pertti Feller ja Rane Paananen. Koskettimia soittaa soundien shemeikka Petri Pulli.

 • 5.7.2017 Keskiviikko | Viikko 27

  Edu Kettunen

  legendaarinen lauluntekijä Edu Kettunen Selvä Pyyssä ke 5.7. n. 21.00. Liput 8€. Tervetuloa!

 • 30.4.2017 Sunnuntai | Viikko 17

  Vappuspektaakkeli!

  Jo perinteinen vappuspektaakkeli. Lavalla kylän amatöörejä ja muutama yllätys ammattilainen. Ja teemana RAKKAUS!

  Liput 10€. Keikka alkaa n. 21.30.

 • 28.4.2017 Perjantai | Viikko 17

  The Botherers + burleskitaiteilja Rikita Rebella

  Folkkia ja surfrokkia sekoitteleva The Botherers julkaisee juuri debyyttialbumin. Keikalla vierailee myös burleskitaiteilija Rikita Rebella.

  Liput 7€.Keikka alkaan n.22.00.

 • 22.4.2017 Lauantai | Viikko 16

  Second Chance- duo

  Second Chance- duo Pyyssä. Luvassa rokki ja popcovereita englanniksi ja suomeksi. Keikka alkaa n. 22.30. Pyyssä yksityistilaisuus 17.00- 22.00!

  Ovet aukeavat viimeistään 22.00. Keikalle vapaa pääsy!

 • 19.4.2017 Keskiviikko | Viikko 16

  Tommi Kalenius, Ninni Poijärvi & Pasi Ryökkynen

  Lisäinfoa pian!